Lincy Vertelt

Let’s be infinite

Let’s be infinite

Hoe het  ∞ infinity teken ∞ te vertalen valt in ons menselijke zijn.

 

Iedereen kent dit teken wel. Het infinity teken, het teken dat symbool staat voor de ‘eeuwigheid.’ Het woord ‘infinity’ komt van het Latijnse ‘infinitas’ en betekent letterlijk ‘grenzeloosheid.’ Dit vertelde google mij. Google weet alles. Maar wat betekent dat eigenlijk voor ons mens zijn? Termen als ‘eeuwigheid’ en ‘grenzeloosheid’ lijkt een ver van ons bed show. Ons brein kan letterlijk niet begrijpen wat dat eigenlijk zegt. Dus kunnen we gaan kijken naar wat dat nog meer betekent. Want alles is te zien vanuit meerder perspectief.
 

Zoals ik graag altijd al zeg en van diep binnenin ervaar zijn wij mensen alles. Wij samen met al het andere dat bestaat komen van dezelfde bron energie. Oneindige mogelijkheden gecreëerd vanuit trillingen gemanifesteerd als mens. Vanuit dit perspectief hebben wij mensen zelf de mogelijkheid om alles te manifesteren, want we zijn dezelfde energie als datgene wat ons gemanifesteerd heeft.
Aka wij zijn dezelfde energie als de schepper wat ons de schepper maakt. Volg je me nog?
Wij zijn alleen met de tijd vergeten dat dit zo is en leven vanuit een klein kader gecreëerd door ons brein. Ons brein leeft eigenlijk voor ons.

De wereld die we ervaren als we niet bewust zijn van wat we creëren wordt gecreëerd door ons brein.

Ons brein is de meest briljante machine die er bestaat, we hebben alleen nooit de handleiding gelezen die erbij hoort. Het brein is gemaakt om een lus te creëren. Een herhaling.  Vele van ons leven in een breinlus gecreëerd door ervaringen van het verleden. Dit betekend heel kort gezegd dat we leven in een lus van mechanismen gebouwd door ons brein om ons te beschermen tegen emoties die we moeilijk vonden om te ervaren, dit komt altijd neer op angst. (Lees hier ‘van angst naar vrijheid). Deze lus kan je zien als de helft van het infinity teken. De andere helft is de lus van emoties die gecreëerd wordt door de eerste lus — het brein (de onbewuste gedachten) creëert emoties die we dan voelen in ons lijf.

En hier komt het… Het brein reageert weer op de emoties in ons lijf. Brein creëert weer gedachten over de emoties die we voelen.
Dit maakt de infinity lus rond. Een grenzeloze herhaling van hetzelfde — brein doet zijn werk perfect. 

Voeden we deze lus lang genoeg met bepaalde gedachten of mechanismen dan wordt dit ons automatisme, dit is nu je realiteit.
Maar het ding is nou eenmaal dat we zelf niet bewust deze lus hebben gecreëerd, wat betekent dat vele van ons onbewust het verleden blijven ervaren, gecreëerd door de mechanisme van het brein. Dus je comfortzone is niet per definitie comfortabel maar alleen bekend.
Want dat is nou precies de rol van brein —  het creëren van een comfortzone (de oneindige lus). Waarom is dit zo?
Nou laat ik het mezelf vertellen; als we onszelf een nieuwe lus aanleren (gedachten en emoties die op elkaar reageren) vanuit het bewustzijn dat we dat kunnen creëren we gedachten en emoties de willen ervaren zijn we vrij om te ervaren wat we willen, dan kan brein gewoon brein zijn en wij kunnen onszelf onder die lus van menszijn gaan ervaren, want er zijn grenzeloze mogelijkheden voor ons om mee te spelen!
Waarom willen we dat? Nou voor één; als je kan kiezen tussen liefde en angst, welke kies je dan? Niemand zou dan zeggen, aah joh, een leven vol angst, ik ga ervoor! Iedereen kiest Liefde.. want Dúh!
Heel interessant is voor jou om nu direct in je brein te gaan kijken welke gedachten dit triggert… (bijv: ‘Ja, zo werkt dat niet,’ ‘Je kent mijn leven niet, ik heb het echt heel zwaar,’ ‘dit is heus niet voor iedereen weggelegd,’ ‘ik kan dit niet,’ Wat een zooitje woowoo’ etc.) Welkom in jouw (onbewuste) lus. Jouw infinity. Dit is jouw realiteit…. voel je hem? *damn*

Ja deze kan verandert worden en ja, jij kan dat ook! Precies hiervoor heb jij je brein gekregen. Of gemanifesteerd, het ligt eraan hoe je het bekijkt. (lees hier; ‘pottytrainingthebrain into new thoughts).

Vanuit deze kennis ben jij dus in staat om je eigen lus te creëren, dus creator bent van je eigen innerlijke wereld, die zich dan weer manifesteert naar buiten. Want wat je ziet ben je zelf.
Waarom hebben wij mensen dan toch die kracht gekregen?
Dit is zo gemaakt zodat we ons bewustzijn kunnen vergroten, want we hebben nu een veilige lus vol liefde gecreëerd (en brein herhaald die onbewust) waardoor we onze focus kunnen verplaatsen en in stilte (want brein schreeuwt niet meer moord en brand) ons bewust kunnen worden van wat we allemaal nog meer zijn; alles — oneindige mogelijkheden om uit te kiezen, je bent nu officieel je eigen realiteit aan het scheppen. Dus het doel is de schepper zijn, zoals de schepper altijd bedoeld heeft.. 
Nou als dat niet tof is, dan weet ik het ook niet meer. Zoals één van mijn favoriete mensen zegt;

 

This is not about being super human. This is about realizing being human is super.’ -Sadhguru.

 

Nou daar teken ik elke dag opnieuw voor!

 

Waar begin je vraag je me?
*Nou, bij jezelf. Alle antwoorden wachten op jou in de stilte van je hart.

Hoe kom je daar?

*Ik geloof dat mijn blogs je al best ver kunnen bijstaan in de tocht naar je hart, voel je je geroepen om meer te weten, voel je vrij om contact op te nemen!

 

Welcome to wonderland