Lincy Vertelt

Your outer world is you

Your outer world is you

Our inner world is our outer world

Het is zo simpel dat het vaak irritant ingewikkeld is

– Wat wij ervaren in de wereld ervaren wij alleen maar omdat wij het IN ons ervaren. Er bestaat geen verschil. Hoe wij onszelf zien en behandelen zo zien wij de wereld om ons heen.

Heb jij heel veel ruimte en compassie voor jezelf, dan ervaar je heel veel ruimte en compassie voor de ander. 

Creëer je vrede in jezelf, dan is het steeds moeilijker voor ‘externe’ factoren om je terug te werpen in de chaos van het leven. Of de chaos van het leven is in de vrede in jou. Het ligt er maar helemaal aan hoe je het bekijkt.

Gisteren ervaarde ik dat mijn mens zijn zich in een hele stressvolle situatie begaf, ik had ‘eindelijk’ de rechtszaak waar ik al twee jaar op wacht. De spanning van de stille schaduwen of wat komt, en wat brein eng vindt, is geweest.
Mijn brein herinnert zich nog tijden dat ik officiële afspraken met mensen die ‘iets over mij te zeggen hebben’ als zeer confronterend ervaarde en heb heeeel vaak met paniekaanvallen in een hoekje gezeten voor lange periodes achter elkaar om weer ‘terug bij mezelf te komen’. Dit is niet meer mijn normaal.

Nu is alles gewoon een nieuwe nu.

Zo simpel dat het vaak irritant ingewikkeld is.

Nu voel ik mij ontspannen, levend, vrij, aanwezig. Meerdere lagen van mij zijn bewust van wat er nu is. De realiteit die mijn brein als waarheid ervaarde is nu nog maar een klein stukje ruimte is een eindeloos spektakel van mogelijkheden, volop realiserend dat ik letterlijk niets weet. Bevrijdend en verdrietig tegelijkertijd. 

Mijn mens bevond zich gisteren op een klein feestje waar de vraag werd gesteld of er op dit moment iemand in de wereld gelukkiger is dat mij op dat moment. Ik hoop het met heel mijn hart. 

‘Jij creëert je eigen wereld.’
Ik heb niet eerder kunnen beseffen hoe waar dat is tot nu. Alleen dat weten zorgt er al voor dat ik zo veel geweldige momenten en magische tijden meemaak in dit korte intense leven. Wat zouden we nog meer willen hebben dan dit moment als dit moment perfect is? 

Wat we ook denken, wat we ook voelen, wat we ook doen.

Als vrijheid de weg is dan is alles vrij.

We zijn hier om te spelen, om te leven, om te voelen. Waarom dan niet voelen wat je het liefste wilt voelen? Wist je dat dat kon?

We spelen het leven. Al zijn de meeste dat even vergeten. Levend in de realiteit van het brein die alleen maar kan creëren wat hij weet zorgt voor een leven vol treurnis want er valt niets nieuws te zien.
Ach de magie verstopt in een ieder.

Als je kon kiezen tussen woordeloos geluk of het gal van ellende, welke kies je dan?

Wist je dat dat kon?