Lincy Vertelt

Achter het breingordijn

Achter het breingordijn

Je denken goed of slecht te voelen is een concept.

Wakker worden is een concept.

Denken dat ‘het anders kan’ is een concept.

‘Denken’ op zichzelf staand is een concept.


Alles wat er gedacht wordt is al voorbestemd om verwarring te geven. Maar gelukkig is verwarring ook deel van het alles.

 

Kijk weet je, dit alles, maakt natuurlijk geen zak uit. Het is niet zo dat er daadwerkelijk wat gezegd wordt. Er wordt geen boodschap gegeven, geen lessen, geen leerstof, alleen maar dít; – de leven gevormd in alles wat er wel/niet gezien/gedacht/geleefd/gevoeld/gehoord wordt..

Waarom doet ze dit dan toch?
Niemand weet het – het gebeurt gewoon.
De Leven gebeurt gewoon.
De vrijheid van het controle loze bestaan! 

Waar we ook kijken, wat we ook doen, hoe we ons ook voelen, wat er dan ook gedacht wordt – het gebeurt gewoon, altijd op het perfecte moment; NU.  


ZO…Lekker hoor! En misschien soms ook een beetje deprimerend… maja De Leven is natuurlijk niet alleen maar zonneschijn en wodkalime… Daar zijn we mensen voor; om de contradictie te ervaren; het licht en het donker te zien. 

We hadden geen betere ‘rol’ kunnen kiezen, wat een magische wezens zijn wij mensen toch. 

 

De oneindige mogelijkheden die geleefd (kunnen) worden gaat onze breinpet te boven.

 

Maar goed – anyways- ‘wat is zij dan aan het doen?’
Op dit moment bevindt ze zich aan een houten tafel voor 6, je weet wel van dat dikke oude steigerhout, met haar laptopje en vliegende vingers opgenomen door de zon. De schaduwen van de takken van de niet zo’n grote walnotenboom (die ooit eens een walnoot heeft geproduceerd) die links van haar staat, vliegen soms over haar gezicht.  Met haar voeten in het gras en onderweg voor haar tweede bakje koffie uit de percolator met honing ‘natuurlijk.’ —> Bialetti voor Life (misschien tijd voor een sponsordeal? anyone?)
‘De zon staat om 1100 uur’ en er wordt ULTIEM van genoten.
Er is een gevecht gaande tussen de opstijgende vliegtuigen en tientallen vogelsoorten over wie er betere gedichten schrijft – voor haar winnen de vogels.
Ze heeft haar laatste kapotte sigaret gevonden die ze geductaped heeft om het wel mooi te kunnen oproken. Schaamte en genot zijn voelbaar terwijl de ruisende blaadjes een extra dimensie geven aan de kleuren van De Leven.
Ze voelt haar huid verwarmen en gedachten springen op over ‘iets met zonnebrandcrème,’ maar daar heeft ze nu geen tijd voor want de toetsen die de vingertoppen aanraken zijn verslavender dan elke andere levensvorm. *zucht*

Wat houdt ik ervan om haar te zijn.

En onderwijl vliegen we natuurlijk heel normaal ziljoen km per uur door de multiversa. (Natuurlijk bestaan afstand en tijd niet aan de andere kant van de spiegel, maja woorden geven aan de immense intensiteit die zij in elk moment ervaart is nou eenmaal een hobby van haar). 

De woorden die ze gebruikt zorgen er altijd voor dat ze zich beter voelt in moment suprême. Spelen met woorden is wat ze het liefste doet  – en laat ik dan toch weer niet doen alsof haar gelukkig maken niet mijn hoogste goed is in deze 3d wereld, noem het een levensdoel, poppetjes geloven graag in een doel die te bereiken valt (al weet natuurlijk iedereen nu wel dat er nergens naar toe te komen valt, al worden we hier natuurlijk ook heus wel moe van).

 

De Leven wordt geleefd. Geen ontkomen meer aan.

 

Niets meer goed of fout te doen… brein: “WAT BETEKENT DAT TOCH??!!!”
Niemand weet het, en iedereen is niemand. 

 

Je bent er al.

Op dit moment ben je de beste versie van jezelf.

Op dit moment ben je alles.

Op dit moment heb je alle antwoorden.

Op dit moment zijn er geen vragen.

Op dit moment is er niets meer te fixen.

Op dit moment doe je alles wat je moet doen om te zijn wie je bent.

Op dit moment (voor of achter het breingordijn) is het zoeken over.

 

Frustrerend? Bevrijdend? 

Gelukkig zijn dat ook alleen maar woorden en vallen die ook gewoon heel simpel maar samen in alles dat nu is: De Ultieme vorm gegoten in een poppetje die de wereld aanschouwt met zijn/haar eigen creatiekracht.

Wat jij wilt geloven is aan jou.

Hoe jij jouw wereld aanschouwt is aan jou.

Want buiten jou om, mijn liefste grootsheid, bestaat er helemaal niets.