Lincy Vertelt

Spelen in het NU

Spelen in het NU

‘de computer deleten haar eerdere versie, dus moet ze opnieuw schrijven’

Ik moet zeggen, wel een perfecte aangelegenheid want ze had een hele blog over het ‘nu’ en over op hoeveel verschillende manieren (infinite!) we die kunnen bekijken (mens spelen).
Ze had hele voorbeelden met tegenovergestelde emosies, durf ik zelf te zeggen een lijstje… om haar ‘punt’ duidelijk te maken, maar de leven had een beter idee. Nice! 

De perceptie van het moment wordt waargenomen door een ieder, en zal dus altijd anders lijken te zijn vanuit het oogpunt van elk poppetje.Wij zijn allemaal hetzelfde in unieke verpakkingen, met welke ogen wordt er naar het NU gekeken? En wie kijkt er door die ogen?

 

 

Naja, goed dus. Briljante Blog en POEF weg (ze snapt ook niet echt veel van computers, dus waarschijnlijk was het helemaal niet weg, totdat ze in paniek op heel veel knopjes ging drukken, en nu ben ik er bijna zeker van dat de woorden niet meer zichtbaar zijn.)

MAAR LEUK, want ze schreef net over ‘hoe bekijkt het brein het NU’ en nadat ze (retesnel al zeg ik het zelf) van de paniek (adrenaline kick) bekomen was en een paar minuten verontwaardigd met haar moeder gepraat had over ‘hoe dat dan zomaar kan gebeuren’ (ze deed het heus wel zelf) kwam ze erachter dat dit PRECIES was waar de blog over ging; Hoe wordt het NU ervaren door het poppetje? Welke automatische piloot draait er? Wat wordt er ingezet, en hoe wordt erop gereageerd? 

 

De leven heeft haar een GEWELDIGE mogelijkheid geboden om hier nog dieper (met een goed voorbeeld) op in te gaan. Precies zoals ze wou – lekker type en zichzelf goed voelen over zichzelf, schrijvend over de leven en het magische poppetje met haar brein.

 

Wij weten natuurlijk allemaal vandaag de dag dat De Leven gewoon De Leven leidt en dat wij als poppetjes daar GEEN ENKELE invloed op hebben, omdat wij datzelfde leven zelf zijn.

 

Het leven gebeurd gewoon, en wij gebeuren mee.

 

Wat wij wel kunnen (en ik moet zeggen, daar is zij een master in) is het brein inzetten waar het brein voor bedoeld is; focus!

Focus is een spier, kan je trainen.

 

De situatie (het NU, De Leven, alles, niets) verandert niet, maar de emotie/gedachten/breinloop wel.
De leven zal de leven zijn, maar hoe kijken de poppetjes ernaar? 

 

Hoe het had kunnen zijn:

“OWSJIT, ik had de PERFECTE blog geschreven. *negatieve gedachten over poppetje, negatieve gedachten over poppetje* Brein neemt het meest getrainde breinloopje over en daar duikt de achtbaan de onzekerheid in, het tekort, de martelaarschap, schuld, onbekwaamheid (kies er maar één). Natuurlijk nanoseconde later wordt de emotie gevoeld in het hart, buik en/of borst (voor een ieder verschillend), en daar reageert het brein weer op, natuurlijk om je te beschermen van de eerdere ‘aanval’ (zie hier:  THE loop).

 

Het is niet de schuld van het poppetje (dus ook niet van het brein) want onze poppetjes zijn nou eenmaal een GEWELDIG geoliede machine! Ze doen precies wat ze moeten doen, perfect in elkaar gezet, tot in de onzichtbare kleine details!
Maja, als je wist dat je een keuze van kijken had… Had je dan voor de loop van conditioneringen gekozen? Of de loop van mogelijkheden? Vrijheid of beperking, het komt van dezelfde source – het poppetje zelf. ‘Vanuit welke loop wordt De Leven gezien’?

 

Ach, zij vermaakt zich ermee.
Je weet wel haar levensdoel: ‘Poppetje gelukkig maken,’ lijkt veel makkelijker met gedachten als: “je bent magisch,” “je bent zo capabel,” “ik hou zoveel van je!” “Alles wat jij bent is voor mij geweldig,” “Wat ben je toch knap,” “De wereld bestaat vanuit jouw grootsheid” “oneindige mogelijkheden realiseren al je dromen,” “De Leven geeft me PRECIES wat ik nodig heb (om een nog briljantere blog te schrijven).

En het mooie is, dat automatisch deze breinloops zichzelf zullen verspreiden naar ‘buiten toe.’ We zijn nou eenmaal een ieder, dus hoe je jezelf behandeld is hoe je ‘de ander’ behandeld. 

 

Lekker hoor, daar tekent ze voor!

Owja, dat heeft ze natuurlijk al gedaan.

 

En dan toch maar weer *POEF* een nog briljantere blog dan dat ze eerst kon schrijven.
Ze houdt ervan, van dat onvoorspelbare leven dat haar alleen maar vrijheden en kansen biedt, ze hoeft er alleen maar in te geloven.

Breinloop activated.

 

(Ja, zeker.. Dat is een ook een mogelijkheid, contact me en we hebben het erover)